zaterdag 27 oktober 2012

On a budget: Wibra producten

Enkele weken geleden ben ik weer gaan snuisteren in de Wibra. Deze keer koos ik voor producten in de categorie lichaamsverzorging. Nu de koudere maanden voor de deur staan, heeft mijn lichaam nood aan zeer voedende texturen. Mijn huid is tijdens de winter extreem droog, vooral mijn armen en benen dienen extra in de watten gelegd te worden.


In de Wibra vond ik twee bodylotions die ik graag eens wilde uittesten. De eerste is een lichaamscrème met ginsengextracten van het voor mij onbekende merk Kimberley body care. De ginseng staat in voor de activatie van de bloedcirculatie in het bindweefsel. Wanneer deze cellen in het bindweefsel geactiveerd worden, zal de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd worden. Met andere woorden deze ginsengcrème belooft een 'streelzachte' huid zoals het op de verpakking vermeld staat.


dosseerdop ginsengcrème


Omdat deze crème ginseng bevat, vroeg ik mij af of dit iets zou veranderen aan de geur. Bij het openen van de fles komt er geen sterke geur naar voren maar er is wel een lichte, subtiele ginsenggeur aanwezig. Verder bevat deze crème geen parabenen of kleurstoffen en bijgevolg ideaal voor de gevoelige huid. De crème trekt snel in en houdt de huid voldoende gehydrateerd doorheen de dag. Toch vraag ik mij af of dit voldoende is voor dagen waarop de temperatuur tot het vriespunt zakt. Hij is voor mij dan toch net niet hydraterend genoeg. Maar voor de prijs doet hij zeker wat hij moet doen.

Een tweede lichaamsproduct dat ik meegrabbelde, was de Cocoa Butter Cream van het merk Kingsley House Skincare. Ik vind dit een heerlijk  lichaamsproduct. Ik ben ondertussen reeds door twee potten heen. Het gaat niet om echte vaste boter zoals bijvoorbeeld deze van The Body Shop, maar om een soort balsem. De textuur ligt tussen een bodylotion en een lichaamscrème.
Deze cocoa butter is ideaal voor mijn uiterst droge benen. Toegegeven, de body butters van The Body Shop doen het voor mij toch nog net iets beter maar wanneer ik iets minder geld wil uitgeven aan een lichaamsproduct dan keer ik toch terug naar deze bad boy hier. Toch moet ik hierbij even melden dat ik de geur echt niets vind. Bij het aanbrengen van de crème moet ik telkens even wennen aan de speciale geur. Maar buiten dit minpuntje doet deze alles wat hij belooft. Hij verzacht, hydrateert en verlicht de droge huid. Daar het product cocoa bevat, worden ook striae aangepakt. Hier heb ik zelf nog geen resultaat gemerkt maar voor dit 'probleempunt' koop ik de cocoa butter cream dan ook niet.

Tenslotte nam ik nog even een kijkje bij de gezichtsverzorging. Eén merk, namelijk Delia Cosmetics, viel mij direct op omwille van de stijlvolle verpakking (dit in vergelijking met de eenvoudige verpakking van bovenstaande producten). Ook van dit merk had ik nog nooit eerder een product getest. Wibra had slechts twee verzorgingsproducten in aanbieding maar ik heb ze met plezier voor jullie getest. Het eerste product betreft een cleansing milk voor het verwijderen van
make-up van gezicht en ogen. De melk is aangenaam op de huid, heeft geen straffe geur en neemt de make-up goed weg. Enkel waterproof make-up is moeilijker te verwijderen. Omdat het een melk is, droogt mijn huid niet uit bij gebruik. Met het tweede product ondervond ik iets meer last. De geltextuur is net iets te hard voor mijn gezichtshuid maar voor oily skin denk ik dat deze ideaal is. De gel is verfrissend en reinigt huid met behulp van salie extract. Verder vind ik het optimaal dat er werd gekozen voor een pompflacon. Zo blijft het product beter afgeschermd van bacteriën.


cleansing milk

cleansing gel


Ten slotte nog even een opsomming van de prijs per product:
  • Kimberley Body care Ginsengcrème: 3,99 € voor 500 ml

  • Kingsley House Cocoa Butter Cream: 1,69 € voor 500 ml
  • Delia Cosmetics cleansing milk: 1,99 € voor 210 ml
  • Delia Cosmetics cleansing gel: 1,99 € voor 210 ml


Geen opmerkingen:

Een reactie posten