donderdag 7 juni 2012

On a budget: Wibra producten

Op zoek gaan naar goedkope alternatieven voor high-end beautyproducten vind ik altijd een leuke uitdaging. Soms ontdek ik goede producten voor een mindere prijs op plekken waar ik het niet verwacht. In andere gevallen blijken de bespaarde euro's toch het verschil te maken in kwaliteit.
Met de blogpost 'on a budget' wil ik zowel de producten laten zien die de moeite waard zijn als de producten die hun werk niet doen zoals gehoopt. Hierbij wil ik even melden dat deze laatste groep items bij anderen eventueel wel positief onthaald kunnen worden. Ze werken gewoon niet voor mij :).

In deze blogpost wil ik het hebben over een aantal producten van de Wibra.
Een aantal weken geleden kocht ik de nagellak remover doekjes, de reinigende poriënstrips, een miniparfum en enkele make-upproducten.
De nagellak remover doekjes zitten in een doosje van 20 stuks. Ze zijn apart verpakt en dus gemakkelijk om mee te nemen. De doekjes zijn aceton vrij en beloven gemakkelijke verwijdering van de nagellak.Wanneer ik de doekjes openvouwde, merkte ik direct de sterke geur. Best wel jammer want door de geur kan je dus niet overal een doekje boven halen. Natuurlijke tinten nagellak (zoals pastels) worden door het doekje gemakkelijk weggehaald. Donkere kleuren zijn al veel moeilijker, je moet dan goed boenen. En dan lukt het nog niet altijd om alles mee te krijgen. Nog een nadeel is dat het merendeel van het product in het centrale gedeelte van het doekje zit. Het hele doekje is dus niet bruikbaar.
Het grootste pluspunt is het principe van individuele verpakking. Dit trok mij dan ook aan wanneer ik het product kocht. Helaas zal ik de doekjes niet opnieuw aankopen.


Het tweede product dat ik meegrabbelde, waren de neusstrips. Deze zitten per 6 in een doosje en zijn ook individueel verpakt. Neusstrips helpen om overtollig talg en vuil uit de poriën van de neus te verwijderen en zo de grootte van de poriën te doen afnemen. Aanbevolen is om deze strip 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Een kleine tip die ik wil meegeven, is om eerst je gezicht te stomen. Zo zijn de poriën geopend en is het gemakkelijker voor de strip om aan het vuil te hechten. Ik ben zeer tevreden over deze strips. Ze nemen grondig het vuil mee en irriteren niet. Niets op aan te merken!

Neusstrip op een gekleurde achtergrond daar deze anders niet te zien was in mijn badkamer :)
Over naar het gedeelte van parfum en make-up.


Het parfum dat ik kocht is een miniflesje van 15 ml en draagt de naam 'Vanilla & Blues'. Ik ben echt gek op geuren met vanilla dus voor mij kon dit geen misser zijn. Het is een heeerlijk zoete geur. De hoofdnoot is duidelijk vanille. Ik vreesde dat de vanillegeur misschien niet overtuigend aanwezig zou zijn maar dit is niet het geval. Na een aantal uurtjes is de geur wel vervlogen maar door de handige miniverpakking is het flesje gemakkelijk mee te nemen. Ook leuk om iemand te verwennen met een klein extraatje.
Naast de 'Vanilla & Blues'parfum zijn er ook nog andere geuren beschikbaar zoals 'rose'.Verder kocht ik nog twee lipsticks en een doosje met oogschaduwkleuren.
De lipsticks hebben jammer genoeg geen nummers of namen dus verwijzen naar de kleuren gaat niet. Er zijn drie kleuren beschikbaar: een nudekleur, een lichtroze kleur en een rode tint. Ik heb de laatste twee gekozen. De  verpakking is echt niets bijzonders en zelfs zeer fragile. Het uiteinde waarin de lipstick vast zit, kwam op een bepaald moment los bij de rode lipstick. Indien de verpakking los laat, raad ik aan op de lipstick af te snijden en over te brengen naar een leeg palette. Ik vind de lipsticks zelf wel heel fijn. Ze zijn romig en geven een mooie glanzende finish. Ook het pigment is goed. Hieronder zijn swatches te zien.
 
Het oogschaduwquad is slechts in één kleurencombinatie te koop. Het bevat twee rozige, een zilvere en een mintgroene tint. Leuke kleurtjes voor in de zomer. Ik had graag in plaats van de zilvere kleur misschien een bruine creasekleur gezien. De pigmentatie is zeker goed voor deze prijs. De oogschaduwen zijn zeer zacht en gemakkelijk aan te brengen. Met een goede oogschaduwbasis blijven de kleuren toch goed zitten.
Deze foto is genomen in natuurlijk daglicht. De camera pakt de pigmentatie niet volledig op. De kleuren zijn iets duidelijker in 'real life'.

De make-up producten zijn zeker mijn favorieten van mijn "Wibra-haul". Ze zijn goedkoop en toch aangenaam om mee te werken. Vooral leuk wanneer je niet goed weet welke kleuren je staan. Ideaal om te experimenteren vooraleer je bij de duurdere cosmeticamerken gaat kijken.

Nog even de prijzen van de producten vermelden:
  • nagellak remover pads: 1,49 €
  • reinigende poriënstrips: 1 €
  • lipsticks en oogschaduwquad: 1 €
  • parfum 'Vanilla & Blues': 1 €

Geen opmerkingen:

Een reactie posten