zondag 10 juni 2012

Snacktime: Fitness graanrepen

Even een kortere blogpost over een heerlijke snack die ik recent heb ontdekt.
De graanrepen Fitness van Nestle kent iedereen ondertussen wel, veronderstel ik. Maar zij kwamen een tijdje terug met een nieuwe smaak op de markt, namelijk tiramisu.
Persoonlijk ben ik gek op tiramisu. Het is één van mijn favoriete desserten dus ik kon niet wachten om naar de winkel te lopen en deze repen te proeven. Ik heb eindelijk de tijd gehad om even rustig te genieten van deze nieuwe smaak.



De tiramisu-graanreep is eigenlijk de basic-graanreep met een koffiesmaak aan toegevoegd. Echt naar tiramisu smaken vind ik hem niet en hij is zoeter dan de andere graanrepen maar hij valt zeker bij me in de smaak. Een graanreep is altijd gemakkelijk om mee te nemen en niet te ongezond indien je eens lekker wil snoepen. Zeker het proberen waard!




De Fitness-graanrepen Tiramisu van Nestle zijn onder andere in de Colruyt te verkrijgen voor 2,98€.

Nail-Id: lakjes H&M

De H&M bracht dit lente-seizoen een aantal leuke setjes nagellak uit. Ik heb deze nog kunnen bemachtigen desondanks dat de zomer al bijna voor de deur staat.
Deze setjes bevatten drie kleuren nagellak en zijn samen verpakt in een leuk doosje. Er zijn twee setjes beschikbaar voor de prijs van 3,95 € per set. Dat is iets meer dan een euro per lakje!





Deze miniverpakkingen zijn tevens ideaal om op reis mee te nemen. Ik varieer graag met nagellak maar om op vakantie altijd die grotere flesjes mee te sleuren, vind ik toch maar niks. Doordat ze een kleinere verpakking hebben, ben je natuurlijk sneller door de lakjes heen. Maar dan koop je het in het najaar nieuwe lakjes in winterkleuren ;)!

Hieronder heb ik de swatches van de nagellakjes bijgevoegd.
'Beigie'
'Dark hot red'
'Dark hot red' met op ringvinger 'Spark me up'
'Metallic Petrol'
'Metallic Petrol' met flitser
'Metallic Grey'
'Pink Me Up'
Het leuke aan deze setjes is dat je allerlei combinaties kan uitproberen. Zo kan je bijvoorbeeld 4 nagels in de ene kleur lakken en dan de vijfde in een andere kleur om een extra accent toe te voegen. De lakjes dekken na twee laagjes en zijn zeer gemakkelijk om aan de brengen. Net zoals de andere nagellak van de H&M waar ik reeds een review over schreef.

Mijn favoriete lakje is toch wel de zachtroze kleur 'Pink Me Up'. Het is een prachtige crèmekleur die voor alle gelegenheden geschikt is. Zowel voor op school of op kantoor, als voor op een cocktailfeestje.

De lakjes zijn de te koop in H&M filialen met een cosmetica-afdeling.

zaterdag 9 juni 2012

Shop until you drop: Accessorize en H&M

Gisterenavond ben ik op een shoppingtripje geweest op zoek naar leuke accessoires. Ik had niet veel tijd dus ben slechts enkele winkels binnen gegaan. In de H&M en de Accessorize vond ik toch enkele leuke items die ik met jullie wilde delen.

Laten we beginnen bij de Accessorize. Deze winkel heeft een grote collectie aan leuke handtassen, juwelen, sandalen en zonnebrillen voor de zomerperiode. Vooral de girly, romantische juwelen vind ik zeer mooi. Hierbij denk ik dan aan bloemen, pastelkleuren, goudtinten, strikjes en dergelijke. Ook statement-stukken zitten dit jaar in de collectie. Ik zag onder andere een leuke ketting hangen met een brilletje en snor.
Na lang in de winkel te staan draaien (omdat ik niet kon kiezen), kocht deze twee items:
een gouden ketting met gouden plaatjes waarop roze en witte steentjes bevestigd zijn en een roze strikring.
Beide juwelen zijn net dat ietsje groter en zijn dus ideaal om een eenvoudige outfit een beetje uitdagender te maken.







Voor de ketting betaalde ik 9,90 € en voor de ring 4,90 €.

In de H&M vond ik ook een ring waar ik onmiddelijk gek op was. Opnieuw weer statement-stuk maar ik ben wel te vinden voor dergelijke items. Het is een gouden ring met een bruinronze steen. Aan de zijkant zijn er prachtige details in de ring gewerkt. Het mooie aan deze ring is dat de kleur van de steen verandert van tint naargelang de lichtinval. Voor deze ring betaalde ik 4,95 €.





Nog even de maten vermelden van de ringen. Beide ringen zijn in de maat 'medium' en hebben een doorsnede van 18mm (doorsnede van de binnenband).

vrijdag 8 juni 2012

Nail-Id: Check me out

Nagellak begint steeds meer een vast onderdeel van mijn outfit te worden. Ik vind het leuk om de kleur min of meer af te stemmen op wat ik draag. Een jeans met een witte t-shirt, een blazer en gekleurde nagels. Casual maar toch alsof je veel aandacht hebt besteed aan je look.

Nu de zomer eraan komt, lak ik mijn nagels steeds meer in een opvallende kleur. De felle kleuren-trend is dit jaar dan ook mijn favoriete trend van het seizoen.
Onderstaand lakje kocht ik bij de H&M en is op dit moment één van de felste kleuren in mijn collectie. Het is echt een knalroze kleur zonder glittertjes en draagt de naam 'Check Me out'. Geweldig, toch? Keer op keer grijp ik terug naar deze nagellak. Hij lakt gemakkelijk en dekt volledig na twee laagjes. Ook blijft hij enkele dagen zitten zonder te chippen.

De lakjes zijn te koop bij de meeste H&M-winkels voor 3,95 €.


Nog even een woordje over de verpakking. Ik vind deze er zeker leuk uitzien. Doordat de flesjes een rechthoekige vorm hebben, zijn ze gemakkelijk achter elkaar in een mandje of lade op te bergen zonder al te veel ruimteverlies.



Kortom, er zullen zeker nog lakjes van H&M verschijnen op mijn blog :)...

donderdag 7 juni 2012

On a budget: Wibra producten

Op zoek gaan naar goedkope alternatieven voor high-end beautyproducten vind ik altijd een leuke uitdaging. Soms ontdek ik goede producten voor een mindere prijs op plekken waar ik het niet verwacht. In andere gevallen blijken de bespaarde euro's toch het verschil te maken in kwaliteit.
Met de blogpost 'on a budget' wil ik zowel de producten laten zien die de moeite waard zijn als de producten die hun werk niet doen zoals gehoopt. Hierbij wil ik even melden dat deze laatste groep items bij anderen eventueel wel positief onthaald kunnen worden. Ze werken gewoon niet voor mij :).

In deze blogpost wil ik het hebben over een aantal producten van de Wibra.
Een aantal weken geleden kocht ik de nagellak remover doekjes, de reinigende poriënstrips, een miniparfum en enkele make-upproducten.
De nagellak remover doekjes zitten in een doosje van 20 stuks. Ze zijn apart verpakt en dus gemakkelijk om mee te nemen. De doekjes zijn aceton vrij en beloven gemakkelijke verwijdering van de nagellak.



Wanneer ik de doekjes openvouwde, merkte ik direct de sterke geur. Best wel jammer want door de geur kan je dus niet overal een doekje boven halen. Natuurlijke tinten nagellak (zoals pastels) worden door het doekje gemakkelijk weggehaald. Donkere kleuren zijn al veel moeilijker, je moet dan goed boenen. En dan lukt het nog niet altijd om alles mee te krijgen. Nog een nadeel is dat het merendeel van het product in het centrale gedeelte van het doekje zit. Het hele doekje is dus niet bruikbaar.
Het grootste pluspunt is het principe van individuele verpakking. Dit trok mij dan ook aan wanneer ik het product kocht. Helaas zal ik de doekjes niet opnieuw aankopen.


Het tweede product dat ik meegrabbelde, waren de neusstrips. Deze zitten per 6 in een doosje en zijn ook individueel verpakt. Neusstrips helpen om overtollig talg en vuil uit de poriën van de neus te verwijderen en zo de grootte van de poriën te doen afnemen. Aanbevolen is om deze strip 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Een kleine tip die ik wil meegeven, is om eerst je gezicht te stomen. Zo zijn de poriën geopend en is het gemakkelijker voor de strip om aan het vuil te hechten. Ik ben zeer tevreden over deze strips. Ze nemen grondig het vuil mee en irriteren niet. Niets op aan te merken!





Neusstrip op een gekleurde achtergrond daar deze anders niet te zien was in mijn badkamer :)
Over naar het gedeelte van parfum en make-up.


Het parfum dat ik kocht is een miniflesje van 15 ml en draagt de naam 'Vanilla & Blues'. Ik ben echt gek op geuren met vanilla dus voor mij kon dit geen misser zijn. Het is een heeerlijk zoete geur. De hoofdnoot is duidelijk vanille. Ik vreesde dat de vanillegeur misschien niet overtuigend aanwezig zou zijn maar dit is niet het geval. Na een aantal uurtjes is de geur wel vervlogen maar door de handige miniverpakking is het flesje gemakkelijk mee te nemen. Ook leuk om iemand te verwennen met een klein extraatje.
Naast de 'Vanilla & Blues'parfum zijn er ook nog andere geuren beschikbaar zoals 'rose'.



Verder kocht ik nog twee lipsticks en een doosje met oogschaduwkleuren.




De lipsticks hebben jammer genoeg geen nummers of namen dus verwijzen naar de kleuren gaat niet. Er zijn drie kleuren beschikbaar: een nudekleur, een lichtroze kleur en een rode tint. Ik heb de laatste twee gekozen. De  verpakking is echt niets bijzonders en zelfs zeer fragile. Het uiteinde waarin de lipstick vast zit, kwam op een bepaald moment los bij de rode lipstick. Indien de verpakking los laat, raad ik aan op de lipstick af te snijden en over te brengen naar een leeg palette. Ik vind de lipsticks zelf wel heel fijn. Ze zijn romig en geven een mooie glanzende finish. Ook het pigment is goed. Hieronder zijn swatches te zien.
 




Het oogschaduwquad is slechts in één kleurencombinatie te koop. Het bevat twee rozige, een zilvere en een mintgroene tint. Leuke kleurtjes voor in de zomer. Ik had graag in plaats van de zilvere kleur misschien een bruine creasekleur gezien. De pigmentatie is zeker goed voor deze prijs. De oogschaduwen zijn zeer zacht en gemakkelijk aan te brengen. Met een goede oogschaduwbasis blijven de kleuren toch goed zitten.




Deze foto is genomen in natuurlijk daglicht. De camera pakt de pigmentatie niet volledig op. De kleuren zijn iets duidelijker in 'real life'.

De make-up producten zijn zeker mijn favorieten van mijn "Wibra-haul". Ze zijn goedkoop en toch aangenaam om mee te werken. Vooral leuk wanneer je niet goed weet welke kleuren je staan. Ideaal om te experimenteren vooraleer je bij de duurdere cosmeticamerken gaat kijken.

Nog even de prijzen van de producten vermelden:
  • nagellak remover pads: 1,49 €
  • reinigende poriënstrips: 1 €
  • lipsticks en oogschaduwquad: 1 €
  • parfum 'Vanilla & Blues': 1 €